Ambalaj eğilimleri oldukça hızlı bir şekilde ortaya çıkıyor ve endüstrinin nabzını tuttuğunuzda bile, düşünmediğiniz öğeleri sunmak için her zaman yenilikçi yeni yollar var.

En kullanışlı, esnek ve trend olan yeni seçeneklerden biri oturan poşetlerdir. Onlarca yıldır varlığını sürdürüyorlar, ancak halkın verimlilik ve atık azaltma konusundaki artan ilgisiyle hızla popülaritesi artıyor .

Temel olarak, oturan poşetler desteklenmeyen, kendi başlarına oturan yumuşak malzemeli kaplardır. Genellikle yeniden kapatılabilir bir fermuar, palet ve / veya musluğu vardır ve katı, sıvı veya toz granül ürünleri taşıyabilirler.

Bu torbaların neye benzediğini düşünmeye çalışıyorsanız, ilkokul beslenme çantası düşünün: Capri Sun tek kişilik içecekler. Birçok bebek maması veya kahve kabı da oturan poşetlerle gelir.

2020 yılında herhangi bir perakendecinin raflarını tarayın ve her yerde oturan poşetleri fark etmeye başlayacaksınız.

Torbalar, esnek ambalajın en hızlı büyüyen segmentidir. Markalaşma, raf çekiciliği, işlevsellik ve sürdürülebilirlik açısından sayısız fayda ve seçenek sunarlar. Perakende ortamında Stand Up Pouches, hazır yemekler, evcil hayvan gıdaları, meyve, atıştırmalık ve şekerleme gibi çeşitli kategorilerdeki markalara dinamik raf çekiciliği sağlar.

 


Bu yazı ilginizi çekebilir. Ambalajın ve Poşetlerin Önemi Nedir ve Satışları Nasıl Artırabilir?

 

Esnek Oturan Poşetler: En Hızlı Büyüyen Ambalaj Ürünlerinden Biri

 

İşlevsel, esnek oldukları ve potansiyel kullanım zenginliğine sahip oldukları için oturan poşetler (esnek torbalar olarak da bilinir) her zamankinden daha popüler.

Bu poşetlerde kahve çekirdeklerinden sabun dolumlarına ve patates cipsi ürünlerine kadar daha fazla ürün sunulmaktadır.

Bir araştırma şirketi tarafından yapılan bir araştırmaya göre , Türkiye'deki oturan poşet talebi 2022 yılına kadar yıllık yaklaşık% 6 artarak 2.9 milyar tl'ye ulaşacak.

Hafif oldukları ve daha az raf alanı kapladıkları için, dik duran poşetler genellikle ürün taşıma ve depolamayı kolaylaştırır - bu nedenle birçok üretici için ciddi bir ambalajlama değerlendirmesi olmalıdır.

 

Oturan ve Körüklü Poşetlerin Markalar, Üreticiler ve Tüketiciler İçin Faydaları

 

Dik duran poşetler ve körüklü poşetler, ürün gereksinimlerinize veya içeriğinize bağlı olarak birçok potansiyel fayda sağlar.

 

Bu Faydalar:

1- Yeniden kapanabilirliği

Oturan poşetleri genellikle yeniden kapatılabilir , bu da tüketiciler için büyük bir artıdır. Yeniden kapatılabilir kayar fermuarlarla, örneğin sebzeler gibi bozulabilir atıştırmalıklar daha uzun süre taze kalır. Ayrıca, engelli veya el becerisi ile karşılaşabilecekleri insanlar için ürünlerin açılıp kapanmasını kolaylaştırırlar.

 

2- Pencereli olmaları

Şeffaflık, pencereli olanlar bir seçenektir. Bu pencereler tüketicilerin kapsayıcının içeriğini görmesine ve sık satın alma olasılığını artırmasına izin verir. Yakın tarihli bir Forbes makalesinde belirtildiği gibi , “Etikette listelenen bileşenlerin ötesine geçerek, tüketiciler de satın almadan önce fiziksel ürünü görmek istiyorlar.”

 

3- Yeniden işlemden

Bu torbalar genellikle geri dönüştürülebilir veya geri dönüştürülebilir veya sürdürülebilir malzemelerle yapılabilir - bugünün pazar beklentileri için önemli bir bileşen. Folyo ve diğer bariyer katmanlarını içeren çok katmanlı torbalara girdikten sonra sınırlamalar vardır.

 

4- Daha az malzeme

Dik duran poşetler üretmek için birçok rakip seçeneğe göre daha az malzeme gerektirir, atık ve üretim maliyetlerini azaltır ve karbon ayak izini azaltır . Daha hafif oldukları için nakliye masraflarını da azaltır. Tüketiciler de daha sürdürülebilir seçenekler aramaktadır, bu nedenle bu torbalar perakende çekiciliği sunmaktadır.

 

5- Nozülleri

Bu torbaların üzerine eklenen ağızlar soslar ve diğer sıvılar gibi ürünlerin herhangi bir karışıklık olmadan kolayca dökülmesini sağlar.

 

7- Dayanıklılık / Sertlik

Oturan poşetler esnek malzemelerden yapılmış olmasına rağmen, poşetler sadece kısmen dolu olsa bile dayanıklıdır ve ayakta kalacak şekilde tasarlanmıştır. Bunlar, açılıp kapanabilir ürünler veya aralıklı olarak kullanılabilecek öğeler için mükemmeldir.

 

8- Kolları

Kulplar, dik duran poşetler için ek bir seçimdir. Bunların eklenmesi, tüketicilerin ürünü ek bir torbaya ihtiyaç duymadan kolayca taşımasını sağlar.

 

Buna ek olarak, oturan poşetleri eğilimi tüketicilerin yeme alışkanlıklarını değiştirmesiyle uyumludur. İnsanlar üç ana öğünden uzaklaşıyor ve gün boyunca atıştırmalıklar ve daha küçük eşyalar yemeye doğru ilerliyorlar.

Yapılan 2019 araştırmasına göre , tüketicilerin artık (2018'dan daha fazla) günde bir veya iki öğün yerine atıştırmalıklarla yer değiştirmeleri daha olası. Tüketicilerin% 80'i günde en az bir kez atıştırmalık aldıklarını söylüyor.

oturan poşetleri bu eğilimi destekler, çünkü genellikle yeniden kapatılabilir ve / veya tek boyutlu porsiyonlar için mükemmel olan küçük porsiyonlar içerebilirler.

 

Oturan Poşetlerin Sizin Veya Ürünleriniz İçin İyi Olacağını mı Düşünüyorsunuz?

 

Oturan poşetleri ambalajlama için “tek beden herkese uyar” çözümü olmasa da, çok çeşitli kullanımlara sahip esnek ve verimli bir teknolojidir - ve üreticiler için giderek daha sürdürülebilir, özelleştirilebilir seçeneklerin seçimine büyük bir katkı sağlar.

Şirketiniz bu tür ambalajlara uygun bir ürün üretiyorsa, mevcut olanı kesinlikle keşfetmeye değer.

Ürünlerinizi koruyan esnek ambalaj kullanmayı düşünüyorsanız, web sayfamızda çeşitlerini ve boylarını inceleyebilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir. Kahve Ambalajı Nedir Kahve Ambalajları Nasıl Yapılır Faydaları Nelerdir. Kahve Poşeti


Doypack'in avantajı nedir

  1. doypack'ler stabildir ve kullanımı çok kolaydır.
  2. Cam şişe ve metal kutu ile karşılaştırıldığında, doypack çok kolay bir işlemle yapılır.
  3. Düşük üretim maliyeti ve kaplayan alanı azaltma
  4. Doypack'ler hem aseptik üretim hattında hem de aseptik olmayan üretim hattında kullanılabilir
  5. 5Farklı aksesuarlara sahip doy paketi farklı işlevler elde edebilir (Vakum doy paketi, tek yönlü gaz giderme valfli doypack'ler)

DOYPACK” markası, kola ve gazlı içecekler gibi dik duran poşetlerin takma adı oluyor.

Ancak hala bazı farklılıklar var, doypack Avrupa ve Güney Amerika, Türkiye'de kullanılıyor, ancak İngiltere ve Kuzey Amerika'da (ana dil İngilizce'dir), dik duran poşetler sözlü iletişimde daha yaygındır.

 

Diğer Blog Yazılarımız için linke tıklayın