Ürünlerinizi paketlemek genellikle onları taşımak ve pazara sunmak için gereklidir, ancak satışları artırmak için büyük bir fırsattır. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre , tüketicilerin yüzde 72'si ambalaj tasarımının satın alma kararlarını etkilediğini söylüyor. Ambalajınıza yeterince odaklanmıyorsanız, potansiyel satışları ve markanızı tanıtmak için fırsatları kaçırıyorsunuz demektir. Ürün ambalajının satışları nasıl etkileyebileceğini ve neden bu kadar önemli olduğunu inceleyelim.

İlginizi çekebilir Kilitli Poşet Çeşitleri Kaliteli Kilitli Poşet Nasıl Olmalı

 

AMBALAJIN ÖNEMİ NEDİR?

 

Ürün ambalajı önemli mi? Kesinlikle. Ambalaj, günümüz şirketleri ve müşterileri için çok sayıda önemli rol oynamaktadır ve pazarlama, satış ve marka bilinirliği ile ilgili işlevlerin yanı sıra çeşitli pratik rollere sahiptir. Ambalajın oynadığı önemli işlevsel rollerden biri, nakliye sırasında ve müşterinin paketi açtığı ana kadar ürünleri korumaktır. Müşteri aldığında ürün hasar görürse, şirketiniz hakkındaki algıları da zarar görür ve muhtemelen ürünü değiştirmeniz veya paralarını iade etmeniz gerekir. Ambalajın açılması da kolay olmalı ve ambalaj tasarımı, ürünün ambalajdan çıkarılmasını kolaylaştırmalıdır, çünkü bu daha iyi bir müşteri deneyimi sağlar. Ambalajın oynadığı bir diğer fonksiyonel rol, tüketicilerin ürünleri tanımlamasına yardımcı olmaktır. Ambalaj, tüketicinin ambalajın içinde ne olduğunu hızlı bir şekilde belirleyebilmesi için metin, görüntü ve diğer iletişim şekilleri yoluyla yeterli bilgi sağlamalıdır. Renkteki gibi ambalajdaki farklılıklar, bir ürünün farklı marka modellerini belirtmek için de yararlı olabilir. Logolar, marka renkleri ve marka yazı tipleri gibi marka öğelerini içeren ambalajlar, müşterilerin ürün üreten şirketi tanımlamasına da yardımcı olabilir. Ayrıca yeni müşterilerin markanızı tanımasına ve marka bilinirliğini artırmasına yardımcı olabilir. Ambalaj büyük bir marka bilinirliği fırsatıdır ve aynı zamanda ürünü satan şirketin marka kişiliğiyle de eşleşmelidir. Ambalajınızın, bir sonraki bölümde ele alacağımız satışları artırmada da önemli bir rolü vardır.


ÜRÜN AMBALAJININ TÜKETİCİ SATIN ALMA DAVRANIŞI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Ambalajın satışlar üzerinde bu kadar etkili olmasının bir nedeni de insanların ürün algısını etkilemesidir. Hollanda'daki Twente Üniversitesi'ndeki araştırmacılardan bir araştırma, katılımcıların paketlenmiş süt ürünlerinin resimlerini görüntülemelerini ve bunları kategorilere yerleştirmelerini sağladı. Ambalajın, özellikle ambalaj renginin, katılımcıların ürünleri nasıl algıladıkları konusunda önemli bir rol oynadığını buldular. Frontiers in Psychology'de yayınlanan bir başka araştırma, atıştırmalık ürünlerin ambalajının çocukların ürünlerin tadını nasıl algıladığını nasıl etkilediğine baktı ve ambalaj üzerindeki pazarlama ipuçlarının önemli bir etkiye sahip olduğuna dair kanıtlar buldu. Psychology & Marketing dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, ürün ambalajının alışveriş yapanların duyguları üzerinde de etkisi var . Araştırmacılar, katılımcılar çeşitli ambalaj türlerine bakarken beyin aktivitesini ölçmek için bir fMRI makinesi kullandılar. Katılımcılar çekici ambalaj gördüklerinde, ödüllerle ilgili alanlar da dahil olmak üzere daha yoğun beyin aktivitelerine sahip olduklarını buldular. Çekici olmayan paketleme ise, beynin olumsuz duygularla ilişkili bölümlerinde aktiviteye neden oldu. Bu duygular muhtemelen satın alma kararlarını etkiler. Renk, ambalajın çok fazla araştırmaya konu olan bir yönüdür. Araştırmalar, kırmızı rengin uyarıcı olduğunu ve kalp atış hızımızı arttırdığını göstermiştir. İştahı da artırabilir, bu yüzden birçok yiyecek ve içecek şirketi logolarında ve ambalajlarında kullanır. Ambalajın şekli de üzerimizde psikolojik bir etkiye sahiptir. Erkek kitleyi hedefleyen bira markası Hasseröder , erkeklikle ilişkilendirilen bir özellik olan daha köşeli hale getirmek için şişesinin şeklini değiştirdiğinde satışları arttı.


İlginizi çekebilir Doğru Ambalaj ve Poşetler Nasıl Seçilir?

DOĞRU ÜRÜN AMBALAJINI SEÇMEK

Peki, satışları artırmanıza yardımcı olacak ürün ambalajını nasıl seçersiniz? Aşağıdakileri göz önünde bulundur.

Hedef kitleniz: Akılda tutulması gereken en önemli faktörlerden biri hedef kitlenizdir. Tercihlerini, ilgi alanlarını ve ürününüzden ne beklediklerini anlamanız gerekir. Müşterileri araştırarak ve müşteri verilerinizi inceleyerek araştırma yapmak, bu alandaki bilginizi artırmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, müşterileriniz açması kolay ambalajlara değer verebilir veya yumuşak, pastel renkleri tercih edebilir.

Markanız: Ambalajınız, markanızın kişiliğine de uymalıdır, çünkü bu, müşterilerin ürünlerinizi tanımlamasına ve uyumlu bir marka kimliği oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin markanız şık ve modernse, metalik mürekkepli ve minimalist bir tasarıma sahip dik duran bir kese işe yarayabilir.

Ürün: Elbette, ambalajınızın da ürününüz için bir anlam ifade etmesi gerekecektir. Lamine tüpler genellikle macunlar için kullanılırken, imbik poşetler yemeye hazır yemekler için kullanılır. Ambalajınız, alışveriş yapanların ne tür bir ürün sattığınızı hızlı bir şekilde belirlemelerine yardımcı olmalıdır.

Ürününüzü nelerden korumanız gerekir: Son kullanıcı ürünü teslim aldığında hala en iyi durumda olması için ürününüzü nelerden korumanız gerektiğini de düşünmelisiniz. Örneğin birçok gıda ürünü, nemi ve oksijeni dışarıda tutan bir malzeme gerektirir, bu nedenle folyo, metalize veya şeffaf bir bariyer kullanmak çok önemlidir. Diğer ambalaj malzemeleri türleri, elektronik ürünleri elektrostatik deşarjdan korumak için tasarlanmıştır .

Uymanız gereken standartlar: Dikkate alınması gereken bir diğer faktör de, uymanız gereken paketle ilgili standartlar, kurallar ve düzenlemelerdir. Amerika Birleşik Devletleri'nde gıda ürünleri satıyorsanız, ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) düzenlemelerinin yanı sıra eyalete özgü yasalara da uymanız gerekir. Orduya ürün sağlıyorsanız, askeri şartnamelere uyduğunuzdan emin olmanız gerekir .

Bütçeniz: Düşündüğünüz diğer tüm faktörleri bütçenizle dengelemek çok önemlidir. Malzeme, tasarımcı hizmetleri, ambalaj üretimi ve ürün dağıtımının maliyetlerini göz önünde bulundurmanız ve ihtiyaç duyduğunuz ürün ve hizmetleri bütçe aralığınız dahilindeki fiyatlarla sağlayabilecek ortaklar bulmanız gerekir.


ÜRÜN AMBALAJ ÇEŞİTLERİ

Günümüz şirketlerinin ürünleri için kullanabilecekleri ambalaj türleri çok büyük bir çeşitlilik göstermektedir. İşte en yaygın olanlardan bazıları:

  • Dik duran poşetler, polimer levhalardan veya metalize plastikten yapılır ve genellikle lamine edilir. Çantalara benzerler ancak ayağa kalkabilirler ve genellikle gıda ürünleri için kullanılırlar.
  • Polietilen poşetler, hem sıvı hem de katı ürünler de dahil olmak üzere çeşitli ürünler için kullanılan plastik torbalardır.
  • Kağıt poşetler, hafiftir ve geri dönüştürülebilir ve biyolojik olarak parçalanabilir olma avantajını sunar.
  • Dokuma çuvallar, ağır hizmet paketleme amaçları için kullanılır ve genellikle tarım ürünleri, gıda ambalajları ve çimento ve kum gibi jeoteknik mühendislik malzemeleri için kullanılır.
  • Monokartonlar, mukavvadan yapılmış kutulardır ve genellikle gıda ürünleri için kullanılır.
  • İmbik poşetler, metalize plastikten yapılır ve yemeye hazır yemekler için kullanılır.
  • Teneke kutular, yiyecek, içecek ve yağlar gibi diğer sıvı ürünler için kullanılır. İç kısımda lamine olabilirler.
  • Cam kaplar, günümüzde kullanılan en eski ambalaj türlerinden biridir. Çeşitli yiyecek ve içecek ürünleri için kullanılırlar.
  • Ürünleri hasardan korumak için hava cepleri içeren kabarcık sargılı zarflar veya tabakalar kullanılır.
  • Plastik kaplar, çok çeşitli ürünler için kullanılmaktadır ve günümüzde kullanılan en yaygın ambalaj türlerinden biridir.
  • Kompozit kutular, çok katmanlı kağıt, karton, alüminyum folyo ve plastik laminatlardan yapılır.
  • Kağıt folyo laminat , dayanıklı ve düşük maliyetli bir ambalaj malzemesi sağlayan alüminyum folyo ile lamine edilmiş kağıttan yapılan ambalajdır.
  • Shrink wrap, perakende ambalajları korumak, kurcalamayı önlemek ve ürünleri etiketlemek için kullanılan bir polimer plastik levhadır.
  • Lamitüpler, macunları paketlemek için kullanılır, çok katmanlı plastikten yapılır ve metalize edilebilir.
  • Termoform kaplar, kolay kalıplama sağlamak için ısıtılmış plastiklerden yapılmıştır. Yaygın örnekler arasında yumurta kasaları, et tepsileri ve blister ambalajlar bulunur.

 

AMBALAJ SATIŞLARI NASIL ARTIRABİLİR?

 

 

Her 10 müşteriden yediden fazlası ambalajın satın alma kararlarını etkilediğini söylediğinden, şirketlerin ambalajlarını sadece işlevsellik açısından değil, aynı zamanda pazarlama ve satış açısından da dikkate alması gerekiyor. Ambalaj satışları nasıl etkiler? Tüketiciler mağazada veya çevrimiçi olarak bir dizi ürün seçeneğiyle karşı karşıya kaldıklarında, karar verme süreçlerinde birincil faktör ürün paketlemesidir. Rafı çıkarmak ve satın almayı düşünmek için hangi ürünü seçerken, tüketiciler daha önce araştırma yapmadıkça ambalajın dışında gidecek çok az bilgiye sahip olurlar. Birçok alışveriş yapan, gözünü yakalayan ambalajlı bir ürün seçecektir. Aslında, alışveriş yapanların çoğu bir ürünü denedi, çünkü ambalajı mağaza rafında dikkatlerini çekti ve ürününüzün rekabetten öne çıkmasına yardımcı olmak için ambalaj tasarımınızı kullanmanın önemini vurguladı. Tüketiciler bir öğeyi raftan çıkardıktan sonra, kendileri için doğru ürün olduğundan emin olmak için genellikle etiketi okuyacaklardır. Bu şekilde, ambalajınıza koyduğunuz bilgiler müşterilerin karar alma süreçlerinde kritik bir rol oynar. Yeterli bilgi vermeniz ve bunu kolayca okunabilir ve anlaşılır bir şekilde yapmanız önemlidir. Paketlemeniz genellikle birisinin şirketinizden aldığı ilk izlenimdir ve bu ilk izlenimi iyi bir hale getirmeniz çok önemlidir. Ambalajınız yüksek kalitede ise, müşterilerin markanızı ve ürünlerinizi kaliteyle ilişkilendirme olasılığı daha yüksektir. Ambalajınızın ürünlerinizi yeterince koruması özellikle önemlidir. Değilse, ürünleriniz ve müşterileriniz hakkında yeterince umursamadığınız müşterilere görünebilir. Daha önce de belirtildiği gibi, ambalaj marka bilinirliğini artırmak için mükemmel bir araçtır. Logonuzu ve diğer marka öğelerini ambalajınızda belirgin bir şekilde görüntüleyebilirsiniz ve paketin kendisi de markanızın bir öğesi olabilir. Müşteriler ambalajınızı mağazada gördüğünde markanızın farkına varacaklar ve bir dahaki ürününüze ihtiyaç duyduklarında şirketinizi düşünme olasılıkları daha yüksek olacaktır. Ambalaj bile etkili bir çevrimiçi pazarlama aracı olabilir. Müşteriler, markanızın bilinirliğini artırmaya yardımcı olan ve görüntüyü gönderen müşterinin önerisi olarak hizmet eden, estetik açıdan hoş veya benzersiz ambalaj görüntülerini sosyal medyada paylaşabilir. Son zamanlarda yapılan bir ankette, çevrimiçi alışveriş yapanların yüzde 39'u yeni bir ürünün fotoğrafını veya videosunu paylaştıklarını ve yüzde 60'ı geleneksel bir hediye yerine hediye benzeri bir kutuya geldiklerinde bunu yapmanın daha muhtemel olacağını söyledi. kahverengi kutu. Birinin ürün paketini açtığı kutudan çıkarma videoları da popülerdir. Ankete katılanlar arasında yüzde 35'i kutudan çıkardıkları bir video izlediklerini ve katılımcıların yüzde 55'i videonun onları ürünü satın almaya ikna ettiğini söyledi. Ambalajı güncellemek veya sınırlı sayıda veya mevsimlik ambalaj sunmak, mevcut müşterileri başka bir satın alma işlemi yapmaya teşvik edebilir, bu da tatillerde veya genellikle yılın yavaş zamanlarında satışları artırabilir.


 

 

Günümüz şirketlerinin ürünleri için kullanabileceği ambalaj türlerinde çok çeşitli var. İşte en yaygın olanlardan bazıları:

Ayakta duran poşetler polimer levhalardan veya metalize plastiklerden yapılır ve genellikle lamine edilir. Torbalara benzerler, ancak ayağa kalkabilirler ve genellikle gıda ürünleri için kullanılırlar.

Polyethelyne torba sıvı ve katı ürün de dahil olmak çeşitli ürünler için kullanılan plastik torbalar bulunmaktadır.

Kağıt torbalar hafiftir ve geri dönüştürülebilir ve biyolojik olarak parçalanabilir olma avantajı sunar.

Monokartonlar mukavvadan yapılmış kutulardır ve genellikle gıda ürünleri için kullanılır.

Karınlı oturan keseler metalize plastikten yapılmıştır ve hazır yemeklerde kullanılır.

Hava cepleri içeren baloncuklu zarflar veya tabakalar, ürünleri hasarlardan korumak için kullanılır.

Kompozit kutular çoklu kağıt, kağıt tahtası, alüminyum folyo ve plastik laminatlardan yapılır.

Kağıt folyo laminat , dayanıklı ve düşük maliyetli bir ambalaj malzemesi sağlayan alüminyum folyo ile lamine edilmiş kağıttan yapılan ambalajdır.

Şeffaf otutan poşetler kahve, çay, doğal ürünler, kraker, peynir, kurabiye, kuru meyve, şekerleme, cips, fındık, toz ve evcil hayvan yiyecekleri gibi özel yiyecekler dahil olmak üzere çok çeşitli malzemelerin saklanmasında kullanılabilir.

Şeffaf kilitli poşet, kahve çekirdeği, çay, doğal ürünler, kraker, peynir, kurabiye, kuru meyve, şekerleme, cips, fındık, toz ürünler ve evcil hayvan yiyecekleri gibi özel yiyecekler dahil olmak üzere, solucan gübresi gibi yiyecek olmayan çok çeşitli malzemelerin saklanmasında kullanılır.

Tüm poşet ve ambalaj çeşitlerimiz için sitemize göz atabilirsiniz. Toptan ve özel ölçüye göre baskılı üretim için lütfen bizimle iletişime geçin