Dik duran poşet ambalajı büyümeye devam ederken, dik duran doypack esnek poşetlerin evrimine ve şirketlerin neden sürekli olarak aşık olduklarına bakıyoruz


DoyPack, 1968'de Fransa'da, bir ambalaj üreticisinin CEO'su Louis Doyen ile birlikte, dik duran doypack poşet ambalaj tasarımı için bir ABD patenti aldı. Tasarım o zamanlar müjdelenmiş olmasına rağmen, kartonlara ve kavanozlara pahalı bir alternatifti, bu nedenle sadece belirli bir marka bunun uygun maliyetli olduğuna inanıyordu.

Poşet ambalajlı ürünlerdeki asıl patlama, Doyen kardeşlerin patentinin süresinin dolmasının ardından gözle görülür şekilde geldi. Kitlesel pazar poşeti bazlı ürünün ilk örneklerinden biri, basit bir içecek ve saman çözümü ile bin yıllık bir favori olan Capri Sun'dı.

Pazar daha sonra ağızlı poşetli bebek mamalarına ve son olarak soslar, çeşniler ve içecekler gibi daha geniş gıda ürünlerine yöneldi.

Artık, birden fazla endüstride giderek daha fazla benimsenen dik duran doypack poşet ambalajlarıyla, kolaylık odaklı markalar ve perakendeciler için esnek çözümler bir zorunluluk haline geldi.

Müşterilerimizin ayakta duran torba çözümlerinin işletmeleri için mantıklı olduğuna inanmalarının nedenlerinden sadece birkaçını derledik .


 

1. Katma Değerli Özellikler Dizisi

Yırtma çentikleri, ağızlıklar ve fermuarlara kadar, dik duran doypack poşet ambalajlarda sunulan çeşitli kapatma özellikleri sonsuzdur. Bu, tüketiciye yalnızca açma ve yeniden kullanma konusunda yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bazı kapatma teknolojileri ürünün raf ömrünü bile iyileştirebilir. Tüketicilerin %92'si bir paketin tazeliğini korumasının önemli olduğuna inanırken , ürünlerin daha uzun süre daha taze kalmasına yardımcı olmak için dik duran doypack poşetin memnuniyetle karşılandığına şaşmamalı.

 

2. Tedarik Zinciri Brownie Puanları

Paketleme çözümleri söz konusu olduğunda bir anlaşma kırıcı olmasa da, markaların çevre için üzerine düşeni yapması yönünde artan bir talep var. Sürdürülebilirlik ve çevre dostu politikalar, bir şirketin kurumsal makullüğünün büyük bir parçası haline geldi.

33:1'lik bir ürün/paket oranıyla dik duran doypack poşetler, cam kavanozlar gibi sert kaplara kıyasla daha az yer kaplayarak daha fazla ürün sunar. Bunun tedarik zinciri üzerinde zincirleme etkisi vardır ve bu da daha az nakliye maliyeti ve daha az karbon ayak izi ile sonuçlanır.


3. Geliştirilmiş Raf varlığı ve POS ekranı

Geniş ön panel tasarımı ile dik duran doypack poşetler, raftaki ürün için harika bir pozlama sağlar. İsteğe bağlı pencereler gibi ek özellikler, tüketiciye satın almadan önce ürününüz hakkında bir fikir verir. Yakın tarihli bir Mintel raporu, tüketicilerin gıdayı ambalajın içinde görmenin önemli olduğuna inandığını ve tüketicilerin %40'ının , ambalajın içindeki ürünü görmelerine izin verdiği için bir ürünü rakip yerine seçeceklerini belirttiğini öne sürüyor.


Esnek torbalarda kullanılan malzeme ayrıca ürünlerin hem yolda hem de atölyede yerinde kırılmaya, kırılmaya ve yırtılmaya karşı direnç göstermesine yardımcı olur. Perakende raf alanı için giderek artan rekabetle, daha az hasar riski ve daha iyi raf varlığı sağlayan esnek seçenekler süpermarketlerin kalbini kazanmış gibi görünüyor.


 


4. Değişen Tüketici Talepleri

Tüketiciler sürekli hareket halindeyken, taşınabilirlik ve rahatlık, markaların dikkate alması gereken önemli ambalaj özellikleri haline geldi. Araştırmalar, artan rahatlık ihtiyacını desteklemektedir, ABD'li yetişkinlerin %54'ü, ambalajların taşınabilir olmasının önemli olduğunu öne sürmektedir. Ayakta duran poşetler , hareket halindeki yiyecekler için mükemmel bir çözümdür ve yeniden kapatılabilir seçenekler, para ve israftan tasarruf sağlayan çoklu kullanımlara izin verir.

Raf ömrü, atık ve yeniden kullanılabilirlikteki pratik iyileştirmelerle birleştirilen çeşitli kapatma mekanizmaları , ambalaj şekli ve işlevi arasında mükemmel dengeyi sağlar. Dik duran poşetlerin , önümüzdeki birkaç yıl boyunca kelimenin tam anlamıyla zamanın testine dayanacağına inanıyoruz  .


Dik duran poşet paketleme ile kullanılabilecek tüm farklı paketleme özelliklerine bir göz atmaya ne dersiniz? Doypack Çeşitleri


Ürününüz için mükemmel dik duran doypack poşet ambalajını arıyorsanız, bugün eposet ekibiyle iletişime geçin.