Paketleme jelatini olarak da bilinen jelatin poşet, naylon jelatin çeşitleri içinde genellikle paketleme için kullanılan bir ambalaj ürünüdür. Şerit bantlı, yapışkanlı ve kilitli olarak çeşitli formatlarda üretilen jelatin poşet türleri son yıllarda daha fazla kullanılıyor. 

Herhangi bir ürünün en iyi şekilde ve dayanıklı olarak ambalajlanması, paketlenmesi ve en iyi koşullarda saklanması için kullanılan Jelatin poşet çeşitleri farklı boyutlarda ve farklı türlerde üretilmektedir. 

Yatay jelatin poşetleri ve dikey jelatin poşetleri olarak birçok ebatta üretilen jelatin poşet çeşitleri evrak taşımak, ürün paketlemek ve herhangi bir nesneyi güvenli bir şekilde koruma altına almak için oldukça ideal bir paketleme ürünü olarak kullanılır.

Bu yazı ilginizi çekebilir. Şeffaf Yapışkanlı Opp Poşet Nedir?

Jelatin Poşet Özellikleri

Polipropilen hammaddeden çeşitli tür ve ebatlarda üretilen jelatin poşetlerin özellikleri şunlardır;

  • Bantlı ve bantsız jelatin poşetler şeffaf olarak üretilir
  • Bütün türleri istenilen ölçü ve ebatlarda üretilebilir
  • Şeffaf olduğu için içinde saklanan ürünün her iki tarafından da görünmesine imkan tanır
  • Jelatin poşet çeşitleri kilo ile ya da rulo olarak üretilir ve satışa sunulur

Bant poşetler yani kendinden yapışkanlı poşetler daha pratik yapıştırma ve zaman tasarrufu açısından tercih edilmektedir. Firmalar talep ettikleri takdirde jelatin poşetlere logo, iletişim bilgileri, adres bilgileri gibi reklam ve promosyon baskıları yapılabilmektedir. Jelatin poşet içerisine konulan ürünün korunması ve görünürlüğünü göstermesi açısından tercih edilen bir üründür.


Jelatin Poşet Çeşitleri

Jelatin poşet ya da naylon jelatin çeşitleri günümüzde pek çok sektörde yoğun olarak tercih edilen en önemli paketleme ve ambalajlama ürünüdür.

Daha güvenli ve daha korumalı olarak kullanılan jelatin poşet ürünlerinin çeşitleri şu şekilde sıralanır;

  • Bantlı jelatin poşet türleri
  • Kilitli jelatin poşet türleri
  • Yapışkanlı jelatin poşet türleri

Günlük yaşamda jelatin olarak bilinen bu ürün, istenilen herhangi bir ürünü saklamak, paketlemek için kullanılan ve yukarda sayılan çeşitli türlerde üretilen son derece kullanışlı bir üründür. Genel olarak torba şeklinde üretilen ve içine konulan ürünleri ya da evrakları her türlü dış etkenden koruyan bir ambalaj ürünüdür.

Söz konusu jelatin poşet çeşitleri kadar satın alacağınız poşetin kalitesi de oldukça önemlidir. İçinde saklanan ürünün her türlü dış etkenden en iyi şekilde korunması ve hasarın oluşmaması için poşetlerin kalitesi mutlaka ele alınmalıdır. 

Ayrıca ürünü saklamak için kullanılacak olan jelatin poşetin ürünün boyutuna göre tercih edilmesi için her boyutta yatay ve dikey olarak üretilen ambalaj jelatinleri de bulunmaktadır.


Kendinden Yapışkanlı Jelatin Poşet

Kendi kendine yapışkanlı alanı olan ve içine saklanacak olan ürünün yerleştirilmesinin ardından yapıştırılabilen yapışkanlı jelatin poşetler de hem yatay hem de dikey olarak pek çok boyutlarda üretiliyor. 

Üretiminde tercih edilen boyutlarına bağlı olarak jelatin poşetin yan tarafına koruyucu bir yapışkan şerit yerleştirilir ve jelatinin içine istenilen malzeme konulduktan sonra jelatin bandı çıkartılarak torbanın ağzı kapatılıyor. 

Söz konusu kendi kendine yapışabilen yapışkanlı jelatin poşetler kullanım kolaylığı sağlarken aynı zamanda içine saklanan ürünlerin daha güvende olmasını sağlıyor.

Yapışkanlı özelliği olan kendi kendine yapışan jelatin poşet, içine evrakların, dergi ve belgelerin konulmasında son derece ideal bir kullanım imkanı sağlar. Jelatin göndermek için bu malzemeleri ekleyebilir, üzerine koyabilir ve basitçe bantlayıp yapıştırabilirsiniz. Bunun için ayrıca, başka bir poşete ya da koruyucu bir malzemeye ihtiyaç duyulmaz.


Bantlı Jelatin Poşet

Kilitli olarak üretilen jelatin poşetlerin haricinde pek çok sebep nedeni ile tercih edilen ve sıklıkla kullanılan bantlı jelatin poşet, bünyesindeki yapışkanlı şerit sayesinde yapıştırılmaya imkan tanıyor. Çeşitli boyutlarda üretilen bantlı jelatin poşet çeşitleri içine konulacak olan ürünün boyutuna göre tercih edilirler. İçine konulacak olan evrak, dergi, belge gibi yazılı nesnelerin saklanması ve su dahil pek çok dış etkenden korunmasını sağlayan bantlı jelatin poşetleri çeşitli boyutlarda bulabilirsiniz.

İçine konulan nesnenin zarar görmemesi için kolaylıkla yapıştırılabilen bantlı poşet çeşitleri bugün;

  • 28 × 42 mm boyutunda bantlı poşetler
  • 30 × 45 mm ebadında bantlı jelatin poşetler
  • 32 × 45 mm boyutlarında bantlı poşet türleri
  • 35 × 45 mm boyutlarında bantlı poşet türleri
  • 40 × 50 mm boyutlarında bantlı poşet türleri
  • 40 × 60 mm boyutlarında bantlı poşet türleri

Gibi boyutları ve türleri ile standart şekilde üretilerek kullanıcıların faydasına sunuluyor.


Bantsız Jelatin Poşet

Piyasada sıklıkla kullanılan bantlı ve yapışkanlı jelatin poşetler kadar bantsız jelatin poşetler de sıklıkla kullanılan ve tercih edilen bir poşet türüdür. Bugün piyasada baharat, tekstil ürünleri, gıda ürünleri, kuruyemiş gibi pek çok ürünün saklanması, ambalajlanması ve taşınması konusunda büyük kolaylık sağlamaktadır. Söz konusu jelatin poşetlerinin üzerinde bantlı şerit bulunmaz ancak bu poşetler de özel yapıştırma makineleri ile yapıştırılmaya müsait bir yapıdadır.

Hammaddesi plastik olan bu jelatin poşetlerinin üretilmesinde için çok iyi bir karışım yapılmalı ve üretimi itina ile yapılmalıdır. Özel malzemelerin karışımı ile ortaya çıkartılan film, başka bir plastik makinesi ile özenle işlenerek rulo haline getiriliyor. 

Naylon poşet veya paketleme için jelatin olarak da bilinen bu çok kullanışlı jelatin poşetler tercih edilen bir üründür ve saklama ve paketleme için kullanılır.


Jelatin Poşet Nerede Satılır?

Günümüzde pek çok kişi tarafından pek çok sektörde kullanılan jelatin poşet çeşitlerinin toptan ve perakende olarak da alınması mümkündür. Söz konusu jelatin poşet fiyatları verilecek olan sipariş miktarına ve sipariş çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. 

Ancak jelatin poşet siparişi vermeden önce ürünün kalitesinden ve kullanışlı olmasından emin olmalısınız. Jelatinli poşetlerin üretilmesinde kullanılan hammaddenin kalitesi, ürünün modeli, kullanışlı olması, dokusu kalitesi açısından oldukça önemlidir. 

Piyasada var olan ve normalin çok altında fiyatlarla satılan ucuz ürünlerin kaliteli olup olmadığının da kontrol edilmesi gerekir. En uygun ve en kaliteli jelatin poşet çeşitleri için doğru adreslerden doğru malzeme kalitesi ile üretilen ürünleri tercih etmelisiniz.

Epoşet yılların verdiği deneyimle ambalaj ve poşet çeşitlerini az adetli siparişlerde bile uygun fiyatla sunmaktadır. Poşet ve ambalaj ihtiyaçlarınız için E-poşet i incelemeden karar vermeyin