Ambalaj kağıtları birbirinden farklı niteliklerde ürünleri korumaya en işlevsel şekilde yardımcı olurlar. Bundan dolayı günümüzde kullanımlarının önemli bir ölçüde yaygın oldukları görülür. Genellikle tamamen değişkenlik gösteren birtakım ebatlara sahip olarak üretilirler.

Çünkü korunacak ürünlerin boyutlarına tam bir uyumluluk sağlamaları gereklidir. Bu bakımdan oldukça geniş çeşitlilikte modellerin olduğuna tanıklık edilir. Onların kendilerine özel boy ve büyüklük gibi bazı tasarımsal dinamikleri, fiyatlar düzeyinde net belirlemelerin yapılabilmesini sağlar.

Verimlilik için olabildiğince malzeme kalitesi iyi olan ambalajlama kağıtlarından faydalanılmalıdır. Bu tür kağıtlar bazı deformasyon ve tahribatlara karşı daha dayanıklı kalabilirler.



Bu yazı ilginizi çekebilir. Doğru Ambalaj ve Poşetler Nasıl Seçilir?

Ambalaj Kağıdı Çeşitleri

Günlük yaşamda birçok işin yapılması noktasında daima gereksinim duyulabilen bu koruyucu ürünler, kendi bünyelerinde güzel bir çeşitlilik barındırıyorlar.

  • Yeşil çizgi baskılı beyaz sülfit 40 gr kağıtlar,
  • Kırmızı baskılı çizgili 70x100 cm ürünler,
  • İthal şamua kraft siyah ve kırmızı çizgileri bulunan seçenekler,

Genel olarak korunaklı bir paketleme işlemi için tasarlanan ambalajlar arasında bu türden bazı seçenekler bulunuyor. Her bir ürün kullanımda maksimum düzeylerde güzel bir verim performansı ortaya çıkarabiliyor.

Toptan Ambalaj Kağıdı

Genel olarak herhangi bir ürün çeşidinin tedarik edilmesi süreçlerinde daima toptan alımların tercih edilmesi düşünülmelidir. Çünkü bu şekilde siparişlerde neredeyse fiyatlar bazında daha makul ve harika indirimli fırsatlar elde edilir.

Tek tek almak yerine bu yöntemle bir satın alma işleminin gerçekleştirilmesi her açıdan faydalarını uzun vadede ortaya çıkarır. Ambalaj yapma konusunda gereksinim duyulan kağıtlara yönelik de böyle bir yaklaşım içerisine girilebilir.

Kaç adet gerekiyorsa ona yönelik siparişler oluşturulur. Bu aşamada kağıtların ebat, boy, desen ve malzeme kalitesi gibi niteliklerinin nasıl olacağına karar verilir. Sonrasında ise tam istendiği gibi ürünler temin edilir.


Bu yazı ilginizi çekebilir. Gıda Paketleme - Ambalaj Malzemeleri ve Ambalaj Çeşitleri

Baskılı Ambalaj Kağıdı

Baskılı olan tasarımlar genellikle paketleme ürünlerinde göze oldukça hoş gelen bir görünüm ortaya çıkarırlar. Bu bakımdan çoğu sektörde bu tarz ambalajlar kullanımda sıkça tercih edilirler. Fast food türü gıdaların paketlenmesinde, pastaneler, şarküteriler ve fırın gibi aktif üretim noktalarında imal edilen besinlerin muhafazasında baskılı kağıtlar iyi bir işlevsellik gösterirler.

Üretici firmalar için en önemli olan hususlardan biri, markalarını bu paketler aracılığıyla en dinamik biçimde öne çıkarabilmeleridir. Çünkü bu durum onların aynı zamanda yeni insanlar tarafından da tanınabilmesine bir şans verir.

Müşteri ağını genişletebilmek ve kaliteli bir marka olma yolunda ilerleyebilmek için bu tarz ambalaj kağıtlarını genellikle kullanmaya çalışırlar. Baskılı tasarımdaki paketler, 1 kg da yaklaşık 35 tabakalık bölüm barındırırlar.

Tamamen firmanın tercihleri ve isteklerine göre her türde tasarlanabilirler. Özel siparişlerin oluşturulması yoluyla en rahat şekilde tedarik edilebilirler. Firmalar kendi adlarını ve çeşitli bilgilerini bu paketler üzerine rahatlıkla yazdırabilirler.

Beyaz Ambalaj Kağıdı

Sade bir renk tonunda olması itibariyle yine ambalaj kağıtları konusunda beyaz olan hoş tasarımlardan da güzel olarak istifade edilir. Bu tür ürün seçeneklerinin üzerine de arzu edildiği gibi markalar kendi logolarını ekleyebilirler.

Baskı süreçlerine geçmeden önce kağıtların malzeme bileşenleri doğrultusunda en uygun belirmeleri yapabilirler. Kalınlık ve incelik gibi durumlara yönelik tasarımsal kararlar verebilirler.

Desenli Ambalaj Kağıdı

Desenli yapısı bulunan paketleme kağıtları da daima en özel görünümlere sahip olabiliyorlar. İnsanlara hizmet sunma aşamasında firmaların büyük bir çoğunluğu bu tarz ambalajlama ürünlerini genellikle tercih ediyor.

Özel baskı teknikleriyle kendi markalarını bu desenli paketlere ekliyor ve bu şekilde hizmetlerinde onları kullanıyorlar. Dikkat çekmek açısından bu tür nitelikte ürünler harika bir işlevsellik sağlayabiliyor.



Poşet Çeşitleriyle ilgili blog yazılarımıza burdan ulaşabilirsiniz