Ambalaj malzemesinin ve alışveriş poşetlerinin neye benzeyeceğini belirleyen birkaç önemli neden ve motivasyon vardır. Bu motivasyonlardan biri tüketiciye güvenli teslimatı sağlayan ürünlerin korunması, diğer neden ise ağırlıklı olarak reklam amaçlıdır. İyi tasarlanmış ambalajlar ve çantalar sizin adınıza konuşur ve işletmenizin farkındalığını artırmaya yardımcı olur. Bu nedenle, size önemli ölçüde tasarruf sağlayan toptan plastik alışveriş poşetleri satın alma konusunda iyi bir fikir vermelisiniz ve hem marka imajını oluşturmaya hem de ambalaj malzemesinin mümkün olduğunca güvenli olmasını sağlamaya odaklanmaya devam edebilirsiniz. Doğru Ambalaj ve Poşetler Nasıl Seçilir? sorusunun cevabı olarak ambalaj ve alışveriş çantası malzemelerinin tasarlanmasına ve seçilmesine yardımcı olabilecek bazı ipuçlarını öğrenmek için aşağıda daha fazlasını okuyun.






Marka Kimliğinizi Oluşturun ve Geliştirin


Bir tüketici ile bir işletme arasındaki ilk temas noktasının paketlenmiş ürünleri aracılığıyla olduğu açıktır. Bu nedenle ambalaj, fikrinizi bir işletme olarak ve neyle ilgili olduğunuzu satmalıdır. Bu ayrıntıları ilk denemede doğru bir şekilde elde etmek heyecan verici olabilir, tüm paketleme ihtiyaçlarınızı karşılamak için bugün perakende ambalaj tedarikçilerini işe alabilir ve sizi yalnızca işi yönetmeye bırakabilirsiniz. Müşterilerinizi daha iyi tanıyarak, diğer faktörlerin yanı sıra en iyi şekli, malzemeleri ve renkleri belirlersiniz. Markanıza, tüketicilerinizin kabul etmeye istekli olduğu iyi bir imaj kazandırabilecek birini bulun. Yeni bir girişim iseniz ve tasarruf etmek istiyorsanız, plastik alışveriş poşetlerini basit ve uygun fiyatlı oldukları için toptan olarak düşünebilirsiniz .


Her Zaman Bütçelemeyi Değerlendirin

Maliyet, kullanılan malzemeleri ve tasarımları içeren yönlerden basitçe hesaplanır. Ancak çevre dostu kampanyalardaki son gelişmeler, üreticileri normal plastik malzemeler yerine çevre dostu malzemeleri tercih etmeye zorladı. Bir malzemenin maliyeti bir mağazadan diğerine değişir, bu nedenle akıllıca bir seçim yapmanız gerekebilir. Nihayetinde tasarımınız da tüm ambalaj kaplarının genel maliyetinde bir söze sahip olmalıdır. Sofistike tasarımlar çok pahalı olabilir, ancak basit tasarımlara kıyasla halka daha fazla satabilir. Bununla birlikte, yukarıda belirtildiği gibi, bütçeniz düşükse ve yeni bir başlangıç ​​yapıyorsanız, normal plastik poşetleri düşünebilirsiniz.







Bu yazı ilginizi çekebilir. Gıda Paketleme - Ambalaj Malzemeleri ve Ambalaj Çeşitleri

Rekabet

Odaklandıklarında genç canlı işletmelerin piyasadaki mevcut markaları geride bırakabileceği oyundaki en eski  geride bırakabilirler. Rakiplerinizin ne yaptığını öğrenin ve ürünlerini ve alışveriş çantalarını nasıl paketlediklerini inceleyin. Rakipleri inceleyerek, markanız için kullanabileceğiniz mükemmel bir tasarım ve malzeme bulabilirsiniz.


Bu süreçlerle ilgili kararlar vermek, hem zamanınızı hem de paranızı boşa harcamamanız için dikkatli düşünmeyi gerektirir. Danışmanlık, özellikle sizden önce yapmış olanlar için her zaman önemlidir. Bu size sadece zamanınızı değil enerjinizi de koruyan bir referans listesi verir.


Referanslarla çalışmak size ambalaj malzemelerinizi üretmek için birlikte çalışabileceğiniz kalifiye uzmanların kısa bir listesini verir. Ayrıca konuya daha fazla bilgiyle yaklaşırsınız, ne bekleyeceğinizi bilirsiniz ve bu çok önemlidir, çünkü üretici veya tedarikçi yalnızca sizin talimatlarınıza göre teslimat yapar.

Epoşet.com olarak uzun yılların verdiği tecrübe ve üretim bilgilerimizi kullanarak sizlere doğru ürünü doğru maliyetle sağlayabiliyoruz. Ayrıca online mağazamızdan az sayda veya toptan ambalaj ve poşet çeşitlerinden sipariş edebilirsiniz. ürününüz ne olursa olsun mağazamızda size uygun bir ambalaj ve poşet bulabilirsiniz.


Ürünleriniz İçin Doğru Ambalaj Nasıl Seçilir

İlk izlenimler, özellikle ürün ambalajı söz konusu olduğunda önemlidir. Nielsen'in pazar araştırmasına göre , ortalama bir tüketici, mağazada satın alma kararı vermeden önce markalara yalnızca 13 saniye ve çevrimiçi bir satın alma yapmadan önce yalnızca 19 saniye ayırmaya isteklidir. 


Doğru özel ürün ambalajı, bir ürünün rakiplerinden daha çekici görünmesini sağlayan bir dizi görsel ipucu aracılığıyla satın alma kararını tetiklemeye yardımcı olabilir. Bu gönderi, ürünlerinizi tüketiciler için daha çekici hale getirmek ve mükemmel bir müşteri deneyimi sağlamak için bilmeniz gereken özel ürün paketleme temellerini kapsar. Kendi özel ürün ambalajınızı tasarlarken nelere dikkat etmeniz gerektiğinin yanı sıra, ambalajınız için doğru malzemeleri nasıl seçeceğinizi, ürün ambalajı için farklı seçenekleri ve bunların nasıl kullanıldığını içerir.


Özel Ürün Ambalajı Nedir?

Özel ürün ambalajı, olduğu gibi kullanılmak üzere seri olarak üretilen ambalajlar yerine ürününüz için özel olarak tasarlanmış ambalajlardır. Kullanılan malzemeler, metin, sanat eseri ve renklerin tümü tasarım tercihlerinize bağlıdır. Ürün ambalajı seçiminizi, ürünün kime yönelik olduğu, müşteri tarafından nasıl kullanılacağı, nasıl taşınacağı ve satıştan önce nasıl sergileneceği gibi çeşitli faktörlere dayandıracaksınız. 


Ürün Ambalajının Önemi 

Özel ürün ambalajının yapacak çok işi vardır. Paketleme, içeriğin nakliye veya nakliye sırasında zarar görmemesi için yeterince koruyucu olmalıdır. Paketleme ayrıca, hükümet tarafından düzenlenen tüketici verileri ve ürünün nasıl kullanılacağına ilişkin talimat bilgileri gibi ürün bilgilerini iletmenin birincil yoludur. Paketleme aynı zamanda en önemli pazarlama araçlarınızdan biridir. İyi tasarlanmış ürün ambalajı, dijital veya fiziksel raflarda gezinirken alışveriş yapanların dikkatini çeken göz alıcı bir reklam panosu işlevi görür. 

Bu yazı ilginizi çekebilir. 5 Kolay Adımda Baskılı Poşet Nasıl Sipariş Edilir

En İyi Ambalajı Seçmek İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Ürününüzü nasıl paketleyeceğinizi ve hangi malzemeleri kullanacağınızı düşünürken akılda tutulması gereken birkaç önemli nokta vardır. İşte ilk üç.


Dayanıklılık

Ürünlerin üretim tesisinden tüketiciye kadar izlediği yol farklılık göstermektedir. Doğrudan tüketicilere gönderiyor olabilirsiniz veya ürünlerinizi perakende satış noktalarına taşıyor olabilirsiniz. Ambalaj seçiminiz, ürününüzün müşterinizin eline hasarsız bir şekilde ulaşmasını sağlamalıdır. Doğrudan tüketicilere gönderiyorsanız veya kolayca kırılabilen ürünler satıyorsanız, ambalaj içinde sağlam oluklu malzeme kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu tür paketleme daha pahalıdır, ancak zamanla, hasarlı ürünleri değiştirme maliyetlerinden kaçınarak bu masrafı telafi edeceksiniz. Doğrudan çok birimli oluklu kutularda mağazalara gönderilen daha küçük ürünler satıyorsanız, daha ucuz bir karton kutu yeterli olabilir. 


Dayanıklılığı düşünürken ürün ambalajınızın üzerindeki etiketleri de göz önünde bulundurmalısınız. İdeal olmayan koşullara maruz kalacak ürün ambalajları için su geçirmez plastik, BOPP veya vinil gibi sağlam malzemeler kullanmak , ürünlerinizin harika görünmesini sağlayacaktır.


Açılış Kolaylığı

Ürün ambalajının açılması kolay olmalıdır. Bir müşteri için sonuçsuz bir şekilde bir kutuyu açmaya çalışmaktan veya bir ürünü kutusundan kurtarmaya çalışmaktan daha sinir bozucu bir şey yoktur. İnsanların paketlenmiş ürünleri açmasını sağlayarak ürün ambalajınızı test edin. Süreç sorunsuz muydu? Kutu açma deneyiminin geliştirilebilecek herhangi bir parçası var mı? Açma sürecindeki sürtünmeyi azaltmanın ötesinde, müşteriyi memnun etmenin yollarını da düşünün. Eğlenceli marka mesajları veya çıkartmalar gibi promosyon ürünleri dahil etmek, marka sadakati ve ağızdan ağıza iletişim oluşturabilir. 


Pazarlama Mesajı

Ürününüzün ambalajı, yeni müşterilerle bağlantı kurmak ve mevcut müşterileri memnun etmek için en iyi fırsatlarınızdan biridir. Hedef kitlenizi göz önünde bulundurarak tasarım yapmak, ambalaj ve tasarım seçimlerinizin mevcut müşterilerinizi uzun vadede bağlı kalmaya teşvik etmesini sağlar. 


Ürün kutusundan başlayarak her bir ambalaj katmanında benzersiz markalaşma fırsatları mevcuttur. Bu değerli gayrimenkulü en yüksek potansiyeline kadar kullanmaktan vazgeçmeyin. Ürün kutusu, markanızla oluşturduğunuz kültürü destekleyen özel grafikler ve mesajlar için kullanılacak bir tuvaldir. Sosyal medyada bağlantı kurmak için bir davet eklemek, ürününüzü kullanan müşteri deneyimleri hakkında hikayeler paylaşmak veya küçük bir yağma parçası veya ücretsiz bir ürün örneği eklemek gibi bağlantı kurmak için diğer fırsatları gözden kaçırmayın.


Ürün Ambalaj Çeşitleri

Ürünler için ambalaj, çeşitli malzemeler kullanılarak oluşturulabilir. Ürün kutunuz veya esnek poli ambalajınız için doğru olanı bulmak, ne sattığınıza ve ambalajınızı pazarlama çabalarınızda nasıl kullanmayı planladığınıza bağlıdır. İşte en popüler ürün paketleme türlerinden bazıları ve her biri için popüler uygulamalar.


Karton Kutular

Karton kutular kaplamalı sunta kullanılarak yapılır. İnanılmaz derecede çok yönlüdürler ve üzerine yüksek kaliteli grafik ve metin yazdırmak kolaydır. Bu ürün kutuları çoğunlukla kozmetik, gıda, diyet takviyeleri ve bir dizi başka perakende üründe görülür.


Oluklu Mukavva Kutular

Ürünleriniz hacimli, kırılgan veya doğrudan tüketiciye nakliyenin zorluklarına dayanması gerekiyorsa, oluklu mukavva mükemmel bir seçimdir. Oluklu mukavvanın oluklu kağıt çıkıntıları, ek şok emilimi ve dayanıklılık sağlamak için düz bir karton yüzey üzerine lamine edilmiştir. Küçük ev aletleri, cam kaplar ve elektronik cihazlar genellikle oluklu malzeme içinde paketlenmiş olarak bulunur.


Özel Katlanır Kartonlar

Özel bir katlanır karton, üstte ve altta kıvrımlı kanatlı bir kutudur. Genellikle kartondan yapılan özel katlanır kartonlar , logoların, marka mesajlarının ve daha fazlasının ısmarlama renkli baskısı için ideal bir kanvas oluşturur. 


Sert Kutular

Sert kutular, steroidler üzerinde karton kutulardır. Ürünler için bu tür ambalajlar, düz mukavva kuzeninden dört kat daha kalın olan yüksek oranda sıkıştırılmış mukavvadan yapılır. Sağlam kalitesine uygun bir fiyat noktası ile sert kutular genellikle akıllı telefonlar, özel takılar veya lüks kozmetikler veya parfümler gibi daha pahalı ürünleri paketlemek için kullanılır.


Poli Çanta

Poli çantalar esnek, ince bir plastik levhadan yapılır. Ortaya çıkan torba veya kese, tişörtler, temizlik sıvıları ve bazı yiyecek türleri gibi zarar görmeden kolayca sıkıştırılabilen öğeleri paketlemek için mükemmeldir. Poli çantalar daha çevre dostu bir seçenek olarak da kullanılabilir: yeniden doldurma poşetleri.


Özel Ürün Paketlemenin Gücünden Yararlanın 

Bir ürünün paketlenme şekli, müşteri deneyiminizi iyileştirebilir veya bozabilir. Özel paketleme, bir ürünü nakliye sırasında hasar görmekten korur ve aynı zamanda bir rekabet denizinde dikkat çekmek için yarışırken ürününüzün öne çıkmasına yardımcı olur. Ürün ambalajı, tüketicilerin ilgisini çekme, ürününüze alışveriş sepetlerinde bir yer kazandırma ve zaman içinde marka sadakati oluşturma gücüne sahiptir.



Ürünlerimizle ilgili herhangi bir sorunuz olursa, lütfen bize bilgi@eposet.com adresinden e-posta gönderin veya arayın 0(216) 557 9594 - WHATSAPP: 0545 557 14 06 hatlarından ulaşın.

Poşet çeşitleriyle ilgili daha fazla yazı için https://posetcesitleri.wordpress.com/