Sıcak fırın ürünleri gibi terleme yapabilecek ve nemli ortamdan olumsuz etkilenecek gıda ürünleri için en ideal ambalajlar kese kağıtlarıdır. Gıdaların paketlenmesi dışında birçok amaç için de bu ürünler kullanılabilir. Paket servis yapan işletmeler, kuruyemiş benzeri ürünlerin satışını yapan firmalar da kese kağıdı kullanımının yoğun olduğu adreslerdir. Hediye paketi olarak kullanılan modeller de mevcuttur. Kese kağıdı çeşitleri nelerdir öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin. 

Kahve Ambalajı Nedir Kahve Ambalajları Nasıl Yapılır öğrenmek için bu yazıyı okumalısın.

Kese Kağıtlarının Kullanıldığı Alanlar

Kese kağıtları doğal ambalaj kullanmayı tercih eden işletmeler için ideal ürünlerdir. Dayanıklı kağıt ve alüminyum malzemelerden üretilen ürünler en çok unlu mamuller için kullanılır. Fırınlarda ve marketlerin unu mamul reyonlarında kullanımı yaygındır. Pastane, bakkal ve marketlerin diğer reyonlarında da kese kağıtları kullanılabilir.

Kuruyemiş, kahve, kuru pasta, şekerlemeler, meyve, sebze ve benzeri ürünler için en uygun ambalajlar kese kağıtlarıdır.

Kese Kağıtlarının Sunduğu Avantajlar

Kese kağıtları doğal malzemelerden üretilmeleri nedeniyle doğa ile uyumludur. Geri dönüşümle tekrar kullanılabildikleri gibi doğada kısa sürede kaybolurlar.

Gıda ürünleri kese kağıtları ile nem gibi dış etkenlerden korunur ve taze kalır. Fast food ürünlerde ve evlere servis yapılan yemeklerde kullanım için de en doğru seçeneklerdir.

Firmalar için bir diğer avantaj da bu ürünlerin fazla yer kaplamamasıdır. Açılmamış halleri ile üst üste konulduğunda küçük alanlarda çok sayıda kese kağıdı tutulabilir.


Kese Kağıdı Çeşitleri

Kese kağıtları kullanım amacına göre farklı çeşitlerle üretilir. Şekil, boyut, renk özellikleriyle, körüklü ya da körüksüz oluşuyla, şeffaf pencerelere sahip olup olmamasıyla birçok farklı kese kağıdı üretimi yapılır. E-Poşet firması ürün skalasında aranan her çeşit kese kağıdı bulunabilir. Müşterilerin taleplerine ve isteklerine uygun yeni tasarımlar da yapılabilir.

Kese kağıtlarının sadece kağıt ve kartondan üretildiği kanaati yaygındır. Ancak günümüz teknolojisinde farklı malzemelerden de kese kağıtları üretilir. Kullanılacak ürünlerin özelliklerine uygun ve bazıları kartona göre daha sağlam olan malzemelerden yapılmış kese kağıtları da mevcuttur. Alüminyum kese kağıtlar bu konuda örnek olarak verilebilir.

Firmanın ürettiği kese kağıdı grupları aşağıdaki şekilde sınıflandırılabilir:

  • Kağıt alüminyum kese kağıtları
  • Şeffaf ve kilitli kese kağıtları
  • Pencereli kağıt kese kağıtları
  • Şeffaf metalize ambalajlar
  • Alüminyum kese kağıtları
  • Altın renkli alüminyum kese kağıtları
  • Büyük pencereli kese kağıtları
  • Pencereli kuruyemiş kese kağıtları
  • Şeffaf metalize altın renkli alüminyum kese kağıtları
  • Kilitli kese kağıtları

Sayılan ürün grupları farklı ebatlarda üretilebilir. İşletmelerin ihtiyaçlarına cevap verecek ve ürünlerin hacmiyle uyumlu olacak boyutlardaki ürünler seçilebilir.

Kese kağıtları ilk üretildiği haliyle kullanılabileceği gibi baskılı olarak kullanılabilir. Üzerine ambalajlanacak ürünlerin veya işletmeyi simgeleyen işaretlerin basılması mümkündür. Müşterilerimizin talepleri üzerine istek ve ihtiyaçlarına uygun baskılar yapılır. Marka, logo, slogan gibi yazı ve simgeler baskılarda kullanılabilir.

Konaklama, Restoran ve Cafe İşletmeleri İçin Baskılı Kağıt Torbalar ve Kese Kağıdı Kılavuzu 

Baskılı Kese Kağıtları 

Kese kağıtları genel olarak baskısız şekilde üretilip satışa sunulur. Ancak modellerin çoğunda baskı için hazırlanmış alanlar mevcuttur. Talebe göre bu alanlarda tek renkli ya da çok renkli baskılar yapılabilir. Müşterilerle yapılan ön görüşmelerde model, sayı, renk ve benzeri konularda anlaşma yapıldıktan sonra baskı yapılacak görseller yetkililerimize iletilebilir. İsteğe göre görsel tasarımlarında müşterilerimize fikir sunulabilir. Numuneler gösterilerek karar verilmesi kolaylaştırılır.

Görseller netleştikten sonra istenen sayıda ürüne istenen baskılar yapılarak müşterilere ulaştırılır.


Pencereli Kese Kağıtları

Pencereli kese kağıtlarının ön yüzeyinin bir bölümü şeffaf malzemelerle hazırlanır. Bu sayede ambalajın içindeki ürünün görülerek seçilmesi mümkün olur. Özellikle kilitli kese kağıtlarında pencereler önemli bir fonksiyon sağlar.

Geri Dönüşüme Uygun Kese Kağıtları

Kese kağıtlarının doğal malzemelerden yapılmış olması sayesinde insan sağlığına ve doğaya zararı söz konusu değildir. Ürünlerin büyük kısmı %100 geri dönüşüme kazandırılabilir niteliktedir.

Baskılı Kese Kağıdı Nasıl Yaptırılır?

Baskılı kese kağıdı yaptırmak istiyorsanız eposet uzmanları size yardımcı olacaktır. Bizi arayın ihtiyacınıza göre özel tasarımlı kese kağıtlarınızı üretip teslim edebiliriz. Ürününüze özel boyutlarda baskılı kese kağıtları üretebildiğimiz gibi standart boyutlara da baskı yapıp ihtiyacınıza göre teslimini yapabiliriz. Biz Arayın  0545 557 14 06 yada kese kağıdı ürünlerimize göz atın