Kuruyemişler besin açısından oldukça zengin vitaminlere sahiptir. Özellikle fındık, fıstık, ceviz gibi yiyeceklerin zihni dinlendirdiği ve iyi düşünmeyi sağladığı bilinmektedir. Ancak bunları satarken veya alırken iyi muhafaza etmek gerekir. Aksi halde yemişler kısa bir süre sonra bayatlar ve istenilen besin miktarı alınamaz. Bu sebeple kuruyemiş ambalajları, poşetleri önemli bir rol oynuyor.

Kuruyemişlerin bayatlamasının haricinde aynı zamanda tadında da değişiklikler olur. Tadı iyi olmayan yiyecekler hem müşteri tarafından tercih edilmez hem de satıcının zarar etmesine neden olur. Bu sebeple mutlaka kuruyemişler iyi bir şekilde muhafaza edilmeli ve taze tutulmalıdır. Açık satmak yerine ambalajlarda muhafaza etmek en doğrusu.

Bu yazı ilginizi çekebilir. Ambalajın ve Poşetlerin Önemi Nedir ve Satışları Nasıl Artırabilir?

Kuruyemiş Ambalajları

Ambalaj veya poşetler bir ürünün uzun süre muhafaza edilmesi için tercih edilir. Kuruyemişlerin korunması için de bunlar kullanılır. Kullanımına göre değişebilen poşetlerin birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Kuruyemiş ambalaj çeşitleri ise şunlardır:

  • Kilitli kuruyemiş poşeti
  • Baskılı kuruyemiş poşeti/ambalajı
  • Şeffaf kuruyemiş poşeti

Her poşet satış türüne göre farklı durumlarda kullanılır. Kimisi kına gecelerinde dağıtım için kullanılırken kimisi ise marketlerde veya bakkallarda satılmak için kullanılır.

Kilitli Kuruyemiş Poşeti

Kuruyemişlerin muhafaza edilmesinde en çok kullanılan poşetlerden biri olan kilitli kuruyemiş poşeti genellikle kına gecelerinde tercih edilir. Çünkü bu ürünler kına gecesinde insanlara dağıtılır ve dağıtılırken ağızlarının açık olmaması gerekir. Aksi durumda içerisindeki tüm yiyecekler yere dökülür. 

Poşetlerin ağızlarında tırtıklı alanlar olur. Ağızlar birleştiğinde o tırtıklı alanlar birbiri içerisine girerek kilitlenir. Böylelikle dağıtım sırasında herhangi bir dökülme sorunu ile karşılaşılmaz. Genellikle şeffaf renkte olurlar. Kilit sadece şeffaf poşetlerde değil aynı zamanda ambalajlarda da bulunur.


Bu yazı ilginizi çekebilir. 5 Kolay Adımda Baskılı Poşet Nasıl Sipariş Edilir

Baskılı Kuruyemiş Poşeti

Bu poşet türü çoğunlukla marketlerde veya bakkallarda kullanılır. Baskılı kuruyemiş poşeti markaların tanıtımı ve daha iyi bir görünüm vermek açısından önemlidir. Bu nedenle daha çok satışı gerçekleştirilen yerlerde kullanılırlar. 

Baskılı kuruyemiş ambalajı olarak da adlandırılan ürünler içerisinde bulunan yiyeceklerin korunmasında poşetlerden çok daha etkilidir. Çünkü satış reyonlarından bulunan kuruyemişler uzun süre buralarda kalabilir, çabuk bozulmaması açısından daha korunaklı bir pakete ihtiyaç duyulur. Doypack diye adlandırılan bu poşetler uzun süreli gıda ürünlerini taze saklayabilir

Şeffaf Kuruyemiş Poşeti

Şeffaf kuruyemiş poşeti de tıpkı diğer ambalajlar gibi kuruyemişlerin taze tutulması için kullanılır. Ağız kısmında kilidi bulunur. Bu poşet türü aynı zamanda alüminyum malzemeleri de içerisinde barındırabilir. Arka taraf alüminyum şeklinde kaplanırken, ön kısımda şeffaf poşet bulunur. Hem bakkal ve marketlerde hem de düğün, kına gecesi gibi organizasyonlarda tercih edilir.


Kuruyemiş Poşeti Fiyatları

Her poşetin farklı kullanım amacı bulunmaktadır. Bu sebeple fiyatları da değişkenlik gösterir. Ancak genellikle en yüksek fiyat baskılı poşetlere aittir. Çünkü daha kalındır ve sadece poşetten oluşmamıştır. Üzerinde tanıtım amaçlı tasarımlar bulunur. Ayrıca kilidi açık kısımda değildir, kilidin üstü de kapalıdır. 

Kilitli kuruyemiş poşetleri, baskılılara göre daha uygundur. Fakat kullanım süresi daha kısadır. Şeffaf poşet ise en uygun fiyatta olanıdır. Özellikle birkaç günlük kuruyemiş muhafazası için oldukça uygundur. Ancak alüminyum ile kaplanan çeşitlerini istiyorsanız fiyatta değişiklik olur.

Kuruyemiş Poşeti Satın Alma

Kuruyemiş poşeti fiyatları azar azar alındığında yüksek maliyet getirir. Ancak toptan bir şekilde aldığınızda maliyetinizin %20 veya %30 oranında düştüğünü göreceksiniz. Örneğin tanesi 50 kuruştan 100 tane poşete 50 lira gibi bir miktar ödersiniz. Ancak bu miktar 1000’e çıkarsa 500 lira yerine 450-400 gibi daha uygun bir ücret ödersiniz. Çünkü toptan alımlar her zaman indirim getirir. Bu sayede paranızın bir kısmı cebinizde kalmış olur. epoşet ambalajlama ve poşetleme çözümleriyle size her zaman en doğru ürünü, en kaliteli ve en iyi fiyata sunar.