Kargo sektörü hızla büyümesi, kargo poşeti çeşitleri ve fiyatları konusunda da etkileyici olmuştur. E-ticaretin artmasıyla birlikte, insanlar online alışveriş yapıyor ve siparişler veriyor. Online alışverişlerde müşteriye gönderilecek olan ürünlerin sağlam ulaştırılabilmesi için doğru ambalajlanması gerekiyor. Kargo poşeti çeşitleri, ürün türüne göre farklı özelliklerde ve ölçülerde üretiliyor. Dayanıklı poşetler olarak üretildiği için kargo taşımacılığında ürünlerin her türlü hava şartlarına karşı korunmasını sağlıyor. Kargo poşetlerinin belirli ölçülere sahip olması aynı zamanda kargoda taşıma kolaylığı ve alan kaplama tasarrufu sağlayabiliyor. Kargo şirketleri, tanınırlıklarını artırabilmek için marka ve logo baskılı özel poşetleri kullanıyor. Sunulan kargo hizmetine göre farklı poşetler kullanılıyor. Şeffaf, baskılı, renkli kargo poşetlerinin fiyatları da büyüklük, kalınlık ve baskı özelliklerine göre değişiyor.

Kargo poşetlerinin en büyük özelliği içerisine konulan ürünün taşıma sırasında dış etkenlerden en iyi şekilde korumasıdır. Tüm çeşitleri en az 40 mikron kalınlıkta üretiliyor ve online satışlarda ürünlerin herhangi bir zarar görmeden alıcısına ulaştırılmasını sağlıyor. Mat ve renkli yapılarından dolayı içerisindeki ürünün kamufle edilmesini sağlayarak, alışverişlerin gizlilik kurallarına göre yapılmasına yardımcı oluyor.

Bu yazı ilginizi çekebilir.
Kargo Poşeti İmalatı, Kaliteli Kargo Poşeti Nasıl Olmalı

Kargo Poşeti Çeşitleri

Kargo poşetleri üreticileri, kargo şirketlerinin taleplerine göre özel üretimler yapıyor. E-ticarette kullanılan ürün poşetleri olarak bilinen kargo poşetlerinin farklı çeşitlerinin olması, ürün türüne göre kullanım avantajı sağlıyor. Üretimler yapılırken, poşetler, şeffaf, baskılı ya da baskısız poşet seçenekleri olarak tasalanıyor. Kargo şirketleri tarafından kullanılan ve talep edilen kargo poşeti çeşitleri şunlardır.

  • Cepli kargo poşeti,
  • Cepsiz kargo poşeti,
  • El geçmeli kargo poşetleri,
  • Renkli kargo poşetleri,
  • Şeffaf kargo poşetleri,
  • Baskılı kargo poşetleri,
  • Dibten körüklü kargo poşeti,
  • Çift koruma bantlı,

Üretici firmalar, müşterilerin ihtiyaçlarına ve yapılan taleplere göre poşet tasarımlarını yapıyor ve üretimlerini gerçekleştiriyor. Kargo sektörü sürekli geliştiği ve işlem yoğunluğu arttığı için taşımacılıkta kullanılan kargo poşeti çeşitleri de sürekli olarak güncelleniyor. Online satış yapan bazı firmalar, markalarına özel kargo poşeti üretiminin yapılmasını sağlayabiliyor. Bu poşetler üzerinde logo baskısı oluyor ve kargo hizmetlerinde de firmanın reklamının en iyi şekilde yapılması sağlanıyor. Kargo poşetlerinin her çeşidinin farklı ölçüleri olabiliyor ve tüm çeşitler için farklı ölçülerde üretimler yapılabiliyor. Online satış işlemlerinde ürünlerin güvenli taşınmasını sağlayan kargo poşetleri aynı zamanda markanın kurumsal kimliğinin gösterilmesini sağlıyor.


Toptan Baskılı Kargo Poşeti Sipariş Etmek

Ambalaj sektöründeki firmalar, üretimini yaptıkları kargo poşeti çeşitlerini, e-ticaret firmaları ve kargo şirketleri için özel üretiyor. Kargo şirketleri, kurumsal kimliklerinin ön plana çıkabilmesi için taşıdıkları ürünlerin büyük bir bölümünü kendi kargo poşetleri içerisinde taşıyor. Her ihtiyaca uygun poşet bulundurabilmek için toptan sipariş veriyorlar. Toptan baskılı kargo poşeti siparişi vermek, hem maliyetlerin daha uygun olmasını hem de ihtiyaç duyulan poşetlere kısa sürede sahip olmayı sağlıyor. Kaliteli ve güvenli hizmetleri ile taleplere göre üretim yapan firmalar, toptan üretimlerini şu kategorilerde yapıyor.

  • Şeffaf kargo poşetleri,
  • Renkli kargo poşetleri,
  • Logo baskılı kargo poşetleri,
  • Cepli / cepsiz kargo poşetleri,

Firmalar, online satış işlemlerine başladıklarında anlaşmalı oldukları kargo şirketi ile müşterilerine ürünlerini ulaştırıyor. Online satış işlemlerinde en önemli aşama ürünün güvenli bir şekilde kamufle edilmesi ve ambalajlanmasıdır. Bunun için kargo poşetlerine ihtiyaç duyuluyor. Çeşitli plastik malzemelerden üretilen kargo poşetleri, üretici firmalar tarafından toptan sipariş alınıyor ve seri üretim yapılıyor.

Kargo poşetleri özel koruma sistemine sahip olduğu için ürün satıcısı, ürünü poşete koyar ve ağzını iyice kapatır. Alıcı ürünün kendisine ulaşana kadar açılıp açılmadığını kolaylıkla anlayabilir. Kargo poşetlerinin tümünde kapatıldıktan sonra zarar vermeden açmak mümkün değildir. Bu özelliği ürünün üçüncü kişiler tarafından görülmeden alıcısına ulaştırılmasını sağlar. Toptan baskılı kargo poşeti siparişi verecek olanlar, tüm güvenlik özelliklerini, tasarımını ve logo baskısını belirliyor. Aynı özelliklere sahip olan poşetler için farklı ebatlar belirleniyor ve toptan siparişler belirli sayılar üzerinde alınıyor. Sipariş verecek olanlar, ihtiyaçlarına göre toptan üretim için belirlenen sayılarda siparişlerini hemen oluşturabiliyor.

Bu yazı ilginizi çekebilir.
5 Kolay Adımda Baskılı Poşet Nasıl Sipariş Edilir

Baskılı Kargo Poşeti Fiyatları

Baskılı kargo poşetleri, şeffaf ve renkli olarak üretiliyor. Bazı firmalar ürünlerini şeffaf satış yöntemi ile sattığı için bir tarafı renkli bir tarafı şeffaf poşetleri kullanıyor. Bu poşetler içerisinde hangi ürünün olduğu rahatlıkla görülebiliyor. E-ticaret sektöründe yapılan alışverişlerde genelde alınan ürünün üçüncü şahıslar tarafından görülmesi istenmez. Bunun için renkli ve baskılı kargo poşetleri tercih edilir. Baskılı kargo poşetleri de kendi arasında çeşitlere ayrılıyor.

  • Baskılı ekonomik cepli kargo poşeti,
  • Baskılı cepsiz kargo poşeti,
  • Baskılı renkli kargo poşeti,
  • Baskılı renkli el geçmeli kargo poşeti,

Baskılı kargo poşetleri üzerinde kurumsal kimliği gösteren logo tasarımları yer alıyor. Üretici firmalar, kargo poşetleri fiyatlarını belirlerken, ölçü, renk türü, logo baskısı, cepli ya da cepsiz tasarım, mikron kalınlığı ve güvenlik kilit sistemlerini göz önünde bulunduruyor. Kargo poşeti siparişi verecek olanlar, üretici firma ile iletişim kurarak taleplerini ve sipariş miktarlarını belirtiyor. Baskılı kargo poşeti fiyatları, toptan siparişlerde daha uygun oluyor. Sipariş sayısı ne kadar fazla olursa, poşet başı maliyet daha düşük oluyor. Firmalar, tüm baskılı kargo poşetleri siparişlerinde müşterilerine özel ek indirim seçenekleri sunabiliyor. Tasarım ve ölçü belirlemesini yapanlar en az 1000 adet ve üzeri sipariş verebiliyor.